Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/03 18:44

b nistion sidiro 14

Πλούσιο το πρόγραμμα των λατρευτικών και άλλων πνευματικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου στη δεύτερη εβδομάδα των Νηστειών.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας εψάλλει ο Β' Κατανυκτικός Εσπερινός με ομιλητή τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο π. Διονύσιο ο οποίος έχει και την ευθύνη των ομιλιών όλης της περιόδου.

Αναπτύσσει επίκαιρα θέματα αφορμώμενος από την Παλαιά ή την Καινή Διαθήκη και ομολογουμένως πλήθος Χριστιανών προσέρχεται προς ωφέλειάν τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Τετάρτη 8 Μαρτίου το απόγευμα ετέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην ενορία του Νεοχωρίου.

Έψαλλαν τα 3 νέα παιδιά της ενορίας μαθητές Λυκείου που στελεχώνουν άριστα τα αναλόγια της περιοχής και ομίλησε σε όλους για τις πνευματικές ευκαιρίες της Μ. Τεσσαρακοστής και την μεγάλη ωφέλεια όλων από την συμμετοχή στα διαδραματιζόμενα.

Τέλος ευλόγησε την Τράπεζα που παρετέθει χάριν όλων από τον καλόν Ιερέα π. Αναστάσιο Φροσύνη την πρεσβυτέρα και τις Κυρίες της ενορίας.

Την Πέμπτη το απόγευμα και για την εορτή των αγ.Τεσσαράκοντα Μαρτύρων ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής πόλεως και ομίλησε προς το ευσεβές εκκλησίασμα για το μαρτύριο των αγίων 40 αλλά και το μαρτύριο της συνειδήσεως των πιστών με τα σωστικά μέσα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την Παρασκευή το πρωί ο Σεβ. μετέβη στην ενορία της Λιβαδειάς και ετέλεσε την θ. Λειτουργία χάριν των κατοίκων και όλων των μαθητών του Γυμνασίου οι οποίοι ήλθαν ενωρίς στην Εκκλησία με τον Διευθυντή τους και όλους τους καθηγητές τους.

Ομολογουμένως τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ουδείς αντελήφθη ότι μπήκαν τόσοι νέοι στον Ναό που τον υπερπλήρωσαν με τις προσευχές και την προσοχή τους.

Στο διαλογικό κήρυγμα του Σεβ. μαζί τους συμμετέχοντες όλοι καταλάβαμε με απλό τρόπο τί είναι Μεγάλη Τεσσαρακοστή,πότε αρχίζει, πότε τελειώνει,πώς και με ποιούς τρόπους μας προετοιμάζει και για ποιά γιορτή μας παραπέμπει και ποιό το νόημα της όπως και το νόημα της νηστείας.

Την Παρασκευή το απόγευμα 10 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και έψαλλε τη δεύτερη στάση πρώτον στην ενορία της Τριάδος και δεύτερον ολίγο αργότερα στην πλησιόχωρη ενορία του Χειμάρρου.

Οι ενορίτες αμφοτέρων των ενοριών όπως κάθε χρόνο υπερπλήρωσαν τους Ναούς τους προσευχήθηκαν προς την Παναγία μας και μετά πολλής προσοχής ήκουσαν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου σχετικά με την Παναγία μας ως Παρηγορητρίας στα ποικίλα προβλήματα που ταλανίζουν όλους μας κατ' αυτάς τας ημέρας.

Τέλος την Κυριακή 12 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην μεγάλη ενορία του Ποντισμένου όπου εχοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας και ετέλεσε τα μνημόσυνα χριστιανών μας.

Ο Ναός ομολογουμένως άστραφτε από καθαριότητα και περισσότερον το Ιερόν Βήμα με την φροντίδα του Ιερέως π. Λεωνίδα.

Τα 3 νέα παιδιά μας με πάθος έψαλλαν από φυλακής πρωΐας και εδημιούργησαν μαζί με τους 5 διακόνους κλίμα πανηγυρικό αλλά και κατανυκτικό ώστε όλοι ηδεώς να συμμετέχουν.

Όλα αυτά τα ετόνισε ο Σεβ. στο κήρυγμά του επαινέσας άπαντας.

Ακόμη ετόνισε την διακονία του Θεού στον άνθρωπο ανεξαρτήτως του ποιός είναι και την υπηρεσία του ανθρώπου στο Θεό.

Πόσα λίγα δίνει ο άνθρωπος και πόσες πολλές ευεργεσίες λαμβάνει από τον Θεό.

Και όλα με αφορμή την Μ. Τεσσαρακοστή αλλά και το Ευαγγέλιο με την θυσία των 4 τραυματιοφορέων που απεδείχθησαν άνθρωποι πραγματικοί συνάνθρωποι για τον πάσχοντα.

Τέλος παρετέθη τράπεζα για όλο το εκκλησίασμα την οποίαν ευλόγησεν ο Σεβασμιώτατος.

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 1

b nistion sidiro 16

b nistion sidiro 16

b nistion sidiro 16

Εμφανίσεις: 129477
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: