Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Αιτωλίας. 09/03 21:00

euxelaio aitolias giannousi

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 9ης Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία και την αναγκαιότητα της προσευχής στη ζωή του πιστού.

Τόνισε, ότι διανύομε την κατανυκτικότερη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους και η έντονη προσευχή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιόδου αυτής.

Και σήμερα όλοι μαζί προσευχηθήκαμε τελώντας το μυστήριο του Ευχελαίου ζητώντας την ενίσχυση, την βοήθεια και τη Χάρη του Θεού και δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, ότι επιθυμούμε την παρουσία του Θεού στην ζωή μας και την κοινωνία μαζί Του, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η προσευχή είναι ένα δώρο του Θεού στον άνθρωπο είπε ο Σεβασμιώτατος και επεσήμανε, ότι η προσευχή στηρίζει τον άνθρωπο σε δύσκολες στιγμές, χαρίζει δύναμη, προσφέρει λύσεις σε αδιέξοδα, ανοίγει δρόμους στη ζωή του.

Επίσης ανέφερε, ότι ο κάθε πιστός έχει τις δικές του προσευχητικές εμπειρίες και προέτρεψε τους πιστούς ιδιαίτερα την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να ποθήσουν και να καλλιεργήσουν περισσότερο την προσευχή, είτε συμμετέχοντας στην κοινή λατρεία, είτε στην κατ’ οίκον προσευχή για να αποκτήσουν εμπειρίες της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 136905
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: