Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας. 05/03 21:07

b kata mess 5

Κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Β’ Κατανυκτικός εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος, τέλεσε την Ακολουθία ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Κρεσφόντης Πουλόπουλος μετά του Διακόνου Θεοφίλου Κυριάκου και παρισταμένων απάντων των κληρικών της πόλεως της Καλαμάτας.

Προ του πέρατος κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με θέμα : «Η αναστήλωση της εικόνος του ανθρώπου ως έκφραση Ορθοδοξίας και ορθοπραξίας», τονίζοντας την σχέση Ορθοδοξίας και ορθοπραξίας ως τρόπο ζωής και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ Η περίοδος της μεγάλης Τεσααρακοστής έρχεται να μας υποδείξει την αναγκαιότητα του αγώνος για ορθοπραξία και όχι για εμμονή σε μια ιδεολογοποιημένη Ορθοδοξία. Έρχεται να μας πει ότι χρειάζεται να αγωνιστούμε, να αποκτήσουμε το φρόνημα που ο ίδιος ο Χριστός υπέδειξε, μέσα από μια πορεία υπακοής, ταπείνωσης, θυσίας, προσφοράς, προκειμένου, εμείς μεταμορφούμενοι σε εν Χριστώ προσωπικότητες, να μπορέσουμε να ανοιχτούμε και να θέσουμε μέσα στην αγκαλιά μας τον συνάνθρωπό μας και να μπορέσουμε, μέσα από αυτό το δρόμο της ορθοπραξίας με βάση την Ορθοδοξία, να κατακτήσουμε την Βασιλείας του Θεού”.

b kata mess 1

b kata mess 1

b kata mess 1

b kata mess 1

b kata mess 1

Εμφανίσεις: 145791
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: