Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Πειραιώς. 05/03 20:15

ortho peirios

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη, λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην σημερινή ημέρα, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Καθεδρικού μας Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Δανιήλ Ψωίνος, ανέγνωσε την σχετική με την ημέρα Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Σήμερα, επίσης τελέστηκε το τριετές Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, ο οποίος «πέταξε στους ουρανούς, τους οποίους τόσο πολύ αγάπησε και για την δόξα των οποίων πολυειδώς και πολυτρόπως εργάστηκε», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Αναφερόμενος επιγραμματικά στο έργο του μακαριστού προκατόχου του την 28ετία που διαποίμανε την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, επεσήμανε πως «με το πύρινο πνεύμα του και την παφλάζουσα ποιμαντική σύνεση και αγάπη του… εργάστηκε ώστε η Μητρόπολή μας να έχει μία πνευματική πρωτοπορία και έναν εξόχως λειτουργικό, ποιμαντικό και ιεραποστολικό δυναμισμό».

Ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Πανάγιο Θεό «διότι μας χάρισε αυτόν τον υπέροχο εκκλησιαστικό άνδρα, ποιμένα αδαπάνητο και ποιμενάρχη σοφό και οιακοστρόφο που μας οδήγησε εις Χριστόν δια του Ευαγγελίου», ευχήθηκε ο Κύριος «να αναπαύει την ψυχή του γνησίου δούλου του».

Τέλος, σήμερα, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 220706
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: