Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 18:01

alismonitoi 10

Μέσα στο κλίμα της χαρμολύπης έτσι όπως το εκφράζει παιδαγωγικά η Εκκλησία μας και σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας όπως και όλες τις προηγούμενες μέρες η τοπική Εκκλησία συμμετείχε με επίσημο μνημόσυνο στη μνήμη των αδίκως, αιφνιδίως και αναιτίως φονευθέντων παιδιών μας στο μεγάλο και τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η λέξη «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΙ», γραμμένη με μικρά αναμμένα κεράκια όχι μόνο στο τραπέζι με τα κόλλυβα που έφτιαξαν ευσεβείς κυρίες,αλλά και στις καρδιές όλων μαζί με τα εύοσμα άνθη των συναισθημάτων τους ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της ημέρας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας εψάλλει το μνημόσυνο των φονευθέντων στο γνωστό δυστύχημα των Τεμπών και όλοι ανέπεμψαν από καρδιάς λίγες λέξεις προσευχής για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Από το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων πέριξ του περικαλλέστατου ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πόλεως της Ηράκλειας.

Οι ιερείς και οι διάκονοι μαζί με τους ιεροψάλτες και το πολυπληθές εκκλησίασμα επλαισίωσαν τα ιεροπρεπώς τελούμενα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε 1ον. Το γεγονός ότι η Ορθοδοξία είναι ΕΥΡΗΜΑ ανακάλυψη παίρνοντας αφορμή από το ευαγγέλιο και τον λόγον «Εὑρήκαμεν τόν Μεσσίαν»,τονίζοντας εν τέλει ότι η ορθοδοξία είναι μεν γύρω μας αλλά ουσιαστικά στις καρδιές μας κατά το του Αποστόλου ο Θεός εντός ημών εστίν 2ον.

Η Ορθοδοξία είναι ΜΑΡΤΥΡΙΟΝ και μαρτυρία κατά το αποστολικόν ανάγνωσμα ότι οι άγιοι μας για την πίστη τους διήλθον δια πυρός και σιδήρου και 3ον η Ορθοδοξία είναι εύρημα και δώρημα άνωθεν καταβαίνον στις ψυχές όλων όσοι σήμερα ευαγγελιζόμενοι σε άλλες Ηπείρους όπως η Αφρική και η Ασία δέχονται την Ορθόδοξη πίστη καλούμενοι να μαρτυρήσουν το μαρτύριον της συνειδήσεως εν πράξει, εν έργω,εν λόγω.

Αυτά με πολύ μεγάλη αγάπη ετόνισε καρδιακά ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου προς το ευσεβές εκκλησίασμα των κατοίκων της Ηράκλειας ώστε όλοι να δοξάζουν το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του αγίου Θεού του ανυψουμένου εντός των καρδιών τους και αναστηλωμένου εις πάντας τους αιώνας.

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

alismonitoi 1

Εμφανίσεις: 138755
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: