Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 13:06

proti keratsini 1

Κερατσίνι | Θάνος Θανόπουλος


Με εκκλησιαστική σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας η ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών Εικόνων, ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωάννη Μαρή, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την σε Διάκονο χειροτονία του κ. Γερασίμου Σεληνίδη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς τον χειροτονούμενο και αναφέρθηκε στους βαθμούς της Ιερωσύνης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναστήλωση των Αγίων Εικόνων.

«Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι ημέρα νίκης της Εκκλησίας, συνάμα και μνήμης των Προμάχων της Ορθοδοξίας ευσεβών Βασιλέων, αγίων Πατριαρχών, Αρχιερέων, Διδασκάλων, Μαρτύρων, Ομολογητών, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να παραδοθεί και να συνεχιστεί στον πιστό λαό του
Θεού ακαινοτόμητη η Πίστη των Αποστόλων, η Πίστη των Πατέρων, η Πίστη των Ορθοδόξων» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

«Γιατί να χαθούν τόσα βλαστάρια τόσο σύντομα;» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας την οδύνη και την απέραντη θλίψη του για τον άδικο χαμό τόσων νέων στην πλειοψηφία ανθρώπων και ευχήθηκε παράλληλα για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 263414
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: