Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. 31/01 12:54

AgAnargyrwnIatroi2

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας για την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, προστατών του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Ημαθίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, τέλεσε μνημόσυνο για τους αειμνήστους Ιατρούς και Οδοντιάτρους και ακολούθησε ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή Νευρολογίας του Α.Π.Θ. κ. Σταύρο Μπαλογιάννη, παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών, μελών του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Ημαθίας και ευλαβών πιστών.

Στο τέλος ο προϊστάμενος της ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών Αρχιμ. Παύλος Σταματάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος καθιέρωσε την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, ως προστατών των Ιατρών από τα πρώτα χρόνια της Ποιμαντορίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχήθηκε πατρικώς οι Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης, να ευλογούν, να προστατεύουν και να ενδυναμώνουν όλους τους Ιατρούς και Οδοντιάτρους της επαρχίας μας και όσους διακονούν στον τομέα της υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον προσκεκλημένο εκλεκτό ομιλητή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 127213
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: