Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/08 00:01

dis 2019

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα συζητηθεί το θέμα της αναγνώρισης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, έχουν προσκληθεί προκειμένου να συμμετάσχουν, εισηγητές που έχει ορίσει η Ιερά Σύνοδος, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την σχετική γνωμοδότηση για την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία καλείται να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο παραχώρησε πριν από μερικούς μήνες το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται οι αντιδράσεις των υπολοίπων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και εάν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε περίπτωση που η τελευταία αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία, όπως φημολογείται.

Εμφανίσεις: 301580
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: