Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/10 11:00

eorti ag theodorou exofriniou 90

Νίκαια - Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ο όρθρος και η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης στη Νίκαια.

Να αναφερθεί ότι η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εξ Οφρυνίου των Δαρδανελλίων τιμάται η εκ μεταθέσεως, ενώ η Τιμία Κάρα του θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Γιαννακάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό λόγο στη ζωή του Αγίου Νεομάρτυρα Θεοδώρου.

«Ο Άγιος γεννήθηκε στο Ερένκιοϊ της Τουρκίας από ευσεβείς γονείς. Όταν μεγάλωσε πήγε στα Δαρδανέλλια όπου έμαθε την τέχνη της επεξεργασίας του σουσαμιού κοντά σε ένα σαμολαδά και σε ηλικία είκοσι ετών είχε ανοίξει ήδη δικό του εργαστήριο», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τίμιας Κάρας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού προς ευλογία των πιστών.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους την Ένωση Δαρδανελλιωτών Άγιος Θεόδωρος και την πρόεδρο αυτών κα Πολυξένη Γεωργαντζέλη.

«Χάρη στην πρωτοβουλία σας, καταφέραμε να χαρίσουμε χαμόγελα στα πρόσωπα των ταλαιπωρημένων αδερφών μας. Ο Άγιος Θεόδωρος να σας ενισχύει στο έργο σας, να συνεχίζετε την φιλανθρωπική σας δράση», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302406
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: