Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 13:10

eleousa proti 1

Καλλιθέα | Γρηγόρης Μωυσιάδης


Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελεούσας Καλλιθέας, που πανηγυρίζει, τελέσθηκε ο εόρτιος Όρθρος και η πανηγυρική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικολάου Κλάδη, Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας,συλλειτουργούντος του Εφημερίου του Ναού, του Αγίου Νικολάου π.Γεωργίου Παπαθεοδώρου και του Διακόνου Ιωάννου Καβανάλ

Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση του χριστωνύμου λαού, που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Παναγία Μητέρα του, κατ᾿ αυτό, το πρωτοχρονιάτικο για την Εκκλησία, Θεομητορικό Πανηγύρι, όπως εμπνευσμένα ανέπτυξε ο π. Νικόλαος Κλάδης στό κήρυγμά του, επισημαίνοντας τη βοήθεια της Παναγίας μας προς τα άτεκνα ζευγάρια, αλλά και την ενίσχυση όλων μας από την επιμονή στην προσευχή και υπακοή στο θέλημα του Θεού των μακαρίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Η Θεοτόκος Μαρία υπήρξε το μοναδικό δημιούργημα του Θεού, που υπηρέτησε τη Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, δια της Ενανθρωπήσεως του Θεού από τη σάρκα Της.

Έτσι, ευχήθηκε, όλων μας οι καρδιές, να γεννούν και να προστατεύουν τον Ιησού Χριστό με απόλυτη εμπιστοσύνη, και με τις πρεσβείες της Θεοτόκου, δεν έχουμε να φοβηθούμε από τίποτε και κανέναν.

Το εσπέρας στις 7.00 θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η πάνδημος Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300595
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: