Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 12:36

siroy sxoleia 7

Ποιμαντικές επισκέψεις πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ σε όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλεως Τήνου και του Εξωμβούργου.

Από το πρωί συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό επεσκέφθη διαδοχικά το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά σχολεία, το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου.

Παντός έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τα παιδιά που ήκουσαν με προσοχή πατρικές συμβουλές και λόγους οικοδομής για το χρονικό των 200 ετών της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος και σε όλα τα σχολεία διένειμε ειδικά εκτυπωθέντα από το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας τετράδια τα οποία στο εξώφυλλο απεικονίζουν το Ίδρυμα της Παναγίας και στο οπισθόφυλλο την φωτογραφία ενός εκάστου εκ των σχολείων.

Τα παιδιά με ενθουσιασμό έλαβαν τα τετράδια τα οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ παρακάλεσε να μην χάσουν ποτέ αλλά να τα έχουν ως ανάμνηση της ωραίας αυτής επετείου και να καταγράψουν μέσα σκέψεις ωραίες προσωπικές τους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς για το πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν και το οποίο αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα, στην ευγένεια, στον πολιτισμό και στην φιλομάθεια των παιδιών.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 165269
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: