Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/03 22:45

kataniktikos tinos 46

Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Γ' Κυριακής των Νηστειών κατά τον οποίο εψάλλησαν και οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό.

Της ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων εκ του Ιερού Κελλίου της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, Νέας Σκήτης Αγίου Όρους.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελλίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ομίλησε και ανέπτυξε θέμα «Περί ησυχασμού και εν Χριστώ αγάπης».

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και τον π. Βησσαρίωνα, τους συμμετέχοντες, τον Κλήρο της ιεράς νήσου, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον Προέδρο της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, και τους ευσεβείς Χριστιανούς προσκυνητές και Τηνίους που συνέρρευσαν από όλο το νησί.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί, των ιεροψαλτών στο δεξιό αναλόγιο υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και των Κληρικών της Ιεράς Νήσου υπό τη διεύθυνση του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Αντωνίου Τζανουλίνου στο αριστερό.

Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν ως ευλογία εικονίδιο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εύρεση της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης (1823-2023), προσφορά της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300205
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: