Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/09 16:37

apodosi genethliou 28

Με τη συμμετοχή πληθύος προσκυνητών στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοδοσίου Οικονομίδου εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Εφημερίων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και με τη συμμετοχή του επί τιμή πρέσβεως του Καναδά κ. Δημητρίου Αζεμοπούλου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο εορτολογικό τρίπτυχο της ημέρας, στην απόδοση της Εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στα προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στη μνήμη Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων μητροπολιτών και εθνομαρτύρων κατά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Απευθυνόμενος προς τους προσκυνητές είπε ότι σήμερα μας δίνουν διδάγματα αυτές οι τρείς εορτές, πρώτον, όπως η Γέννηση της Θεοτόκου «χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ», να έχουμε πάντα στην καρδιά μας τη χαρά του Θεού η οποία να αποδιώχνει τα σύννεφα και τις δυσκολίες, δεύτερον, η δύναμις του Τιμίου Σταυρού να μας δίνει δύναμη στη ζωή μας έχοντες πάντοτε προ οφθαλμών ότι ο Σταυρός είναι και Ανάστασις και τρίτον, η μνήμη του Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μας δίνει το δίδαγμα ότι πρέπει να αγαπάμε και να μένουμε πιστοί στην πατρίδα μας και στην αγία μας Ορθόδοξη πίστη και να μην εκχωρούμε ποτέ και σε κανέναν όλα αυτά τα οποία από τους πατέρες μας παρελάβομεν, τα οποία έχουμε και υποχρέωση να τα μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας.

Ευχαρίστησε τους προσκυνητές για τη συμμετοχή τους, τους ευχήθηκε καλήν επάνοδον εις τα ίδια με την ευλογία της Παναγίας και ευχήθηκε για το αρξάμενο σχολικό έτος σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 224250
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: