Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/09 16:44

bissarionas plaka 6

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, εορτάστηκε με ευλάβεια και κατάνυξη η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος του Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, στον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, του Κοττάκη, επί της οδού Κυδαθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας, στην κέντρο της πόλεως των Αθηνών.

Το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της Τρίτης, της 15ης Σεπτεμβρίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Ευχαριστία, στην οποία συμμετείχαν ευλαβείς φιλέορτοι χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ορισμένοι φέρουν το όνομα του Αγίου, αλλά και απόγονοι της οικογενείας του Αγίου Βησσαρίωνος, όπως τα μέλη των οικογενειών της Ελίζας Καλυτεράκη και των Αθανασίου και Σαπφούς Αθανασοπούλου, οι οποίοι και πραγματοποίησαν την αρτοκλασία της Πανηγύρεως.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης, πριν τη διανομή του αντιδώρου και του άρτου, αποτεινόμενος σε όλα τα μέλη της Ευχαριστιακής συνάξεως , ανέφερε μεταξύ άλλων: «...Η σημερινή μυσταγωγική μας σύναξη, περιτρανώνει στη συνείδησή μας την παρουσία και την διαρκή ευλογία του Αγίου Βησσαρίωνος, τη μνήμη του Οποίου τιμούμε λαμπρώς κατ’ έτος και το όνομα του Οποίου μνημονεύουμε πάντοτε στις καθημερινές μας Ακολουθίες. Ο Άγιος Βησσαρίων, στην επίγεια ζωή του, προσέφερε ανεκτίμητα πολύτιμο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Η ύπαρξή του εμπνεόταν από τον λόγο του Κυρίου μας, ο οποίος προσφέρει «ύδωρ το ζων». Γι’ αυτό και ο ίδιος ανακούφιζε «πεινώντες και διψώντες», εξαγόραζε αιχμαλώτους, έχτιζε οίκους θεραπείας και μορφώσεως και ως γεφυροποιός, τότε, κατασκεύαζε γεφύρια και ένωνε γεωγραφικές περιοχές, όπως αυτές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Ύστερα, όμως, από την κοίμησή Του, και τώρα, και έως την συντέλεια του αιώνος, ως γεφυροποιός πάλι, μας ενώνει με την χάρη της Αγίας Τριάδος και αποτελεί λαμπρά πηγή θαυμάτων, εξαγοράζει αγιαστικά τα πάθη και τον ανθρώπινο πνευματικό πειρασμό, προστρέχει και ανακαινίζει ευεργετικά κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που Τον επικαλείται, αναδεικνύοντας τον λόγο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού της Αγάπης, ο οποίος μας λέγει ότι «πας ο πιστεύων εις Χριστόν έχη ζωήν αιώνιον...»

Μετά την λήξη της Θείας Ευχαριστίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και σύμφωνα με τις υγειονομικές υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι απόγονοι του Αγίου, προσέφεραν εόρτιο κέρασμα σε όλους τους συμπροσευχομένους χριστιανούς.

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

bissarionas plaka 1

Εμφανίσεις: 221454
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: