Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/08 13:17

agrypnia kallinikos 5

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Με κατάνυξη οι λιγοστοί κάτοικοι του Πλατάνου ορεινής Ναυπακτίας εόρτασαν και τίμησαν τον προσφάτως αγιοκαταταγμένο Άγιο Καλλίνικο ο οποίος γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Αιτωλοακαρνανίας και ήτο καταγώμενος από τον ιστορικό Πλάτανο Ναυπακτίας.

Προς τιμήν της μνήμης του τελέσθηκε αγρυπνία στον περίλαμπρο ναό του Αγίου Νικολάου Πλατάνου ιερουργούντος του Αρχ. Γραβριήλ Πλάκα ο οποίος είναι εφημέριος της Αράχωβας Ναυπακτίας και αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής και προσπαθεί να καλύψει τα κενά στις ενορίες της ορεινής Ναυπακτίας τελώντας τακτικά Θείες Λειτουργίες σε όλα τα χωριά τα οποία δεν τυγχάνει να έχουν ιερέα ώστε οι λιγοστοί κάτοικοι τους να μπορούν να τελούν τα θρησκευτικά τους "καθήκοντα" και να κρατά ζωντανή και θερμή την πίστη τους, σε έναν τόπο που είναι ξεχασμένος από την Πολιτεία...

Οι κάτοικοι του Πλατάνου Ναυπακτίας τον περασμένο Ιούνιο στο άκουσμα της αγιοκατάταξεως του Αγίου Καλλινίκου ένιωσαν υπερήφανοι για έναν γόνο του χωριού τους τον οποίον πολλοί εξ αυτών τον είχαν γνωρίσει και δεν είναι λίγες οι νουθεσίες του τις οποίες ακόμη τις ενθυμούνται.

Χθες το βράδυ στις 20:00 οι καμπάνες χτύπησαν για πολλά λεπτά της ώρας χαρμόσυνα για τον πρώτο εορτασμό του Αγίου που σίγουρα στον τόπο καταγωγής του ίδιου και των προγόνων του είχε ένα αλλιώτικο συναίσθημα για τον τόπο αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους του.

Κατά τον εσπερινό τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας ενώ λίγο πριν το πέρας της αγρυπνίας "διαβάστηκε" και η πανυχίδα του Αγίου, ενώ μετά την αγρυπνία παρατέθηκε μικρήν εορταστική τράπεζα στους παρευρισκόμενους κατά την οποία ο π. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον Άγιο Καλλίνικο και στο ποσό μεγάλη ευλογία για τον τόπο είναι να ανήκει ένας γόνος του στην χωρία των αγίων.

agrypnia kallinikos 3

agrypnia kallinikos 1

agrypnia kallinikos 2

Εμφανίσεις: 216609
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: