Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 10:29

rogon filotehos 11

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Δάφνης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στη Δάφνη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όμορων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Βαρβάρας.

"Σήμερα εορτάζει ένα απο τα μεγαλύτερα αστέρια της ορθοδοξίας μας η Αγία Μεγαλομάρτυς και Θαυματουργός Βαρβάρα η οποία είναι και προστάτης του Πυροβολικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού. Γνωρίζουμε ότι η Αγία Βαρβάρα μετά απο μαρτύρια απο τον ίδιο της τον πατέρα, όποιος ακούσει τον βίο και τα μαρτύρια της Αγίας συγκινείται" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλόθεος.

"Η Αγία Βαρβάρα συγχωρούσε και προχωρούσε έτσι και εμείς οι Χριστιανοί όσο περισσότερο Χριστιανοί γινόμαστε τόσο περισσότερο αγάπη πρέπει να δίνουμε" - τόνισε ο Θεοφιλέστατος.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε η πολυμελής χορωδία του Ιερού Ναού όπου μετέδωσε στους πιστούς πνέυμα προσευχής και πνευματικής ανατάσεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας, όπου αναφέρθηκε στις εργασίες και τις ενέργειες οι οποίες γίνονται για να στηριχθούν οι ανάγκες του Ιερού Ναού τόσο στο κομμάτι των εργασιών ανακαινίσεως εξωτερικά και εσωτερικά, και ιδιαίτερα τόνισε το κομμάτι σύτισσης των εμπερίστατων συνανθρώπων μας όπου καθημερινά βρίσκουν καταφυγή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας και αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περισσότερα απο 120 άτομα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας στον Ιερό Ναό θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός και στην συνέχεια η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας όπου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

rogon filotehos 1

Εμφανίσεις: 265847
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: