Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/12 21:39

esperinos agia barbara

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πανιερ. Μητροπολίτη Φαναριού κ. Αγαθάγγελο, τον προϊστάμενο του προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Δαμιανάκη, τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινό και πλειάδας ιερέων.

Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό παρέστη πλήθος πιστών, οι οποίοι προσέρχονταν καθ’ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.

Παίρνοντας το λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησής του, να χοροστατήσει στον σημερινό πανηγυρικό Εσπερινό.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του προσκυνηματικού ναού λέγοντας: «Έδώ χτυπάει η καρδιά της Αποστολικής Διακονίας, όπου λειτουργεί και το οικοτροφείο εδώ και 80 χρόνια, στο οποίο φιλοξενούνται υπότροφοι της Ιεράς Συνόδου, της Ιεραποστολής καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την πρόσκληση, στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Βαρβάρας.

«Η Αγία Βάρβαρα για την αγάπη του Θεού αρνήθηκε την πατρίδα της, τον πατέρα της, την ύπαρξη της και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στον Θεό» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: «Ο άνθρωπος δεν πρέπει να αγγίζει τα όρια της ύβρεως αλλά πρέπει να παραμένει εντός των ορίων, να αγαπάει το Θεό και να τον εμπιστεύεται».

Να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Πανιερ. Μητροπολίτου Φαναριού κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και στην συνέχεια η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας πέριξ του Προκυνηματικού Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302894
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: