Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/12 13:22

agripnia limnos 6

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορρτάστηκε η μνήμη του νεοφανούς Αγίου των ημερών μας, Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Συγκεκριμένα τελέστηκε Αγρυπνία κατά την αγιορείτικη παράδοση, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ρεπανίδι Λήμνου ιερουργούντους του νέου ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου Γ' .

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και στα στοιχεία εκείνα τα οποία λειτουργούν ως αφορμή της εγγύτερης παρουσίας στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Πρόκειται για την πρώτη ολονύκτια αγρυπνία που τελέστηκε μετά από αρκετά χρόνια από μητροπολίτη, κατά την οποία λειτούργησε πλαισιούμενος από τους ιερείς της επαρχίας, Αρχιμ. π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο, π. Σεραφείμ Μουστακούδη και τον εφημέριο του ναού π. Σπυρίδων Σκουτή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ολονύκτια αγρυπνία έψαλλε ψαλτικός χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου υπό την χορωδία του πρωτοψάλτου και καθηγητού Βυζαντινής μουσικής κ. Παντελεήμονος Ζαφείρη, ο οποίος στελεχώνεται από τους μαθητές της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

agripnia limnos 1

agripnia limnos 1

agripnia limnos 1

agripnia limnos 1

agripnia limnos 1

Εμφανίσεις: 300112
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: