Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/12 20:09

porfyrios portaitissa 1

Με κατάνυξη και ευλάβεια συνεορτάστηκαν η επέτειος ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Θελοντας να τιμήσουν την διπλή εορτή, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Καθεδρικό Ναό, καθώς και το σύνολο των παραγωγών, συντελεστών και εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία», καθότι ο Άγιος Πορφύριος είναι προστάτης του ραδιοφωνικού σταθμού, του σταθμού που μιλάει στην ψυχή μας.

Ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή από την διπλή πανήγυρη αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας καθώς και στον εορτάζοντα Άγιο Πορφύριο.

Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες ανθρώπων – κληρικών και λαϊκών – οι οποίο γνώρισαν τον Άγιο Πορφύριο και αναφέρουν την ιδιαίτερη αγάπη του για την «Πειραϊκή Εκκλησία».

Συχνά – όπως οι ίδιοι αναφέρουν – τους ρωτούσε ο Άγιος: «ακούς βρε Πειραϊκή Εκκλησία;» και αν εκείνοι απαντούσαν όχι, συμπλήρωνε: «Γιατί βρε δεν ακούς Πειραϊκή Εκκλησία; Η Πειραϊκή Εκκλησία θα σώσει ψυχές».

porfyrios portaitissa 2

porfyrios portaitissa 2

porfyrios portaitissa 2

porfyrios portaitissa 2

porfyrios portaitissa 2

Εμφανίσεις: 191527
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: