Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/12 16:47

oreon filotheos 10

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού λειτούργησε σήμερα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους λοιπούς εφημερίους της ενορίας και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος Ωρεών αναφέρθηκε στο λόγο του Απόστολου Παύλου και στο σημερινό ευαγγέλιο.

Ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων τόνισε "Ο Χριστός δεν έφερε την Ειρήνη. Ο Χριστός είναι Ειρήνη. Έως τον ερχομό του ο άνθρωπος ήταν σε αντίθεση με το Θεό του. Το ενδιάμεσο μεσότοιχον του κτιστού με το άκτιστο το έριξε ο Ιησούς. Γι’ αυτό ο χριστιανός κι αν ακόμη έχει εχθρούς κι αν ακόμη του προτάσσουν πόλεμο, δεν έχει δικαίωμα να απαντήσει με όπλο".

Σε άλλο σημείο ο κ. Φιλόθεος τόνισε: "Γιατί μόνο όπλο του, μόνη πανοπλία του, είναι η αγαπητική ασπίδα του Θεού, που έγινε για χάρη του άνθρωπος κι έτσι αφάνισε το ενδιάμεσο μεσότοιχον. Ο λόγος του Θεού, ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ειρήνη κι αγάπη εστί. Ό,τι αντίπαλον είναι διάολος και ο πιστός, ζων και δρων στους κόλπους της Εκκλησίας δε δικαιούται σε έγερση εναντίον όποιου αδελφού, εναντίον όποιου εχθρού, αλλά σε καταλλαγή".

"Άλλως είναι εκτός σχέσης. Εκτός σχέσης με τον Χριστό. Ο πιστός λογοδοτεί ως μέρος εκκλησιάσματος αλλά είναι και υπάρχει ως μόνος, ως πρόσωπο προς πρόσωπον έναντι του Ιησού. Ο Χριστός είναι σχέση. Άρα ο Χριστιάνος υπάρχει όσο κρατά ζωντανή την απόλυτα προσωπική του σχέση με τον Χριστό. Γι’ αυτό δε μας επιτρέπεται, εμείς, ως λογικά πρόβατα που λογοδοτούμε στην ιερή μας κοινότητα, να είμαστε κάτι λιγότερο από Ειρήνη, κάτι λιγότερο από Αγάπη. Με πίστη και ελπίδα εν Σοφία ας ποιούμε" - υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ωρεών για την αποδοχή της προσκλήσεως να προστεί της Ευχαριστιακής Συνάξεως, κάνοντας αναφορά στον μακρόχρονο προσωπικό πνευματικό τους σύνδεσμο.

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

oreon filotheos 1

Εμφανίσεις: 185046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: