Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/11 23:09

ag.nektarios pireas 2

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη πανηγυρίστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκτάριου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. 

Δεκάδες κόσμου προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου που θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό. 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ ο οποίος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου.

Επεσήμανε την ακακία αλλά και την συγχωρητικότητα του Αγίου Νεκτάριου, ο οποίος ως μιμητής του Χριστού υπέμεινε τον διωγμό και την συκοφαντία των «ψευδαδέλφων» και τιμήθηκε από τον Χριστό ως προστάτης των πονεμένων και καταφυγή των αδικημένων.

Ο Άγιος Νεκτάριος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους που καλούμαστε να μιμηθούμε την ταπείνωση, την συγχωρητικότητα, την υπομονή, την πίστη και την θυσιαστική του αγάπη ώστε να πλησιάσουμε τον Χριστό.

ag.nektarios pireas 1

ag.nektarios pireas 1

ag.nektarios pireas 1

Εμφανίσεις: 164240
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: