Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/11 22:25

protokiriako plaka 1

Σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό και υπο ανακαίνιση ιστορικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,επι της οδού Κυδαθηναίων, στην Πλάκα τελέσθηκε η Πανηγυρική λατρευτική σύναξη της Θείας Ευχαριστίας για να τιμηθεί το εορταστικό Πρωτοκύριακο της Κέρκυρας και η θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η Κερκυραϊκή Εστία Αθηνών κάλεσε όλους τους πιστούς ενορίτες της ιστορικής ενορίας,όλα τα μέλη της καθώς και όλους τους φιλέορτους Κερκυραίους και Αθηναίους που κατοικούν στην Αττική, για να ενώσουν τις προσευχές τους ενώπιον της Τιμίας Εικόνος και της Εμβάδος του Αγίου Σπυρίδωνος και να ευχαριστήσουν τον Άγιο, ο Οποίος το έτος 1673 μ.Χ έσωσε απο την ασθένεια της πανώλης την Κέρκυρα.

Ο Αρχιμ. Ισίδωρος Μπαιρακτάρης, μετά και την τέλεση της Αρτοκλασίας ομίλησε για τον βίο και την θαυματουργική παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος στην ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Κερκυραικής Εστίας Αθηνών κ. Λίνα Βέργη, η ευλογία του Αγίου να είναι πάντοτε παρούσα στις δράσης της Εστίας και στις ζωές όλων των πιστών καθώς και των απανταχού της γής ευρισκομένων Κερκυραίων χριστιανών.

Επίσης ο π. Ισίδωρος, ευχαρίστησε εκ μέρους του προισταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίου Αντωνίου-Τριανταφυλλίδη την κ. Πρόεδρο της Κερκυραϊκής Εστίας, για την κατασκευή και την προσφορά της ξυλόγλυπτης θήκης στην οποία θα βρίσκεται προς προσκύνηση η εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος, την οποία και απέστειλε με πολύ πατρική αγάπη ο Μητροπολίτης της Νήσου τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Την ευθύνη του Ιερού αναλογίου είχε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού και Κερκυραίος στην καταγωγή κ. Ιωάννης Άνθης ενώ την ευθύνη της πολυφωνικής κερκυραικής χορωδίας μετά αρμονίου ο Χοράρχης κ. Ιορδάνης Τσακιρίδης.

Μετά την διανομή του αντιδώρου υπήρχε στο προαύλιο του Ιερού Ναού δοχή με παραδοσιακά Κερκυραϊκά εδέσματα.

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2

protokiriako plaka 2 

Εμφανίσεις: 238494
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: