Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/10 00:02

kozani plaka 5

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 Κυριακή του καλού Σπορέως, τα μέλη του Συνδέσμου Κοζανιτών Αθηνών "Ο ΛΑΣΣΑΝΗΣ" πραγματοποίησαν, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος επι της οδού Κυδαθηναίων στην περιοχή της Πλάκας, την ετήσια σύναξη του συλλόγου τους, για να τιμήσουν την επέτειο της απελευθερώσεως της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κοζάνης, απο τον τουρκικό ζυγό.

Ο προιστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης,μετά την ανάγνωση των μηνυμάτων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας κατηχητικής περιόδου, ομίλησε στο εκκλησίασμα και στα μέλη του Συνδέσμου Κοζανιτών για την προσωπικότητα του Γεωργίου Λασσάνη, ο οποίος υπήρξε λόγιος συγγραφέας, δάσκαλος και πολιτικός, συνεργάτης του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και αγωνίστηκε για την προετοιμασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 στις παραδουνάβιες ηγεμονίες.

Μετά το τέλος της θείας Ευχαριστίας και την διανομή του αντιδώρου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η ενοριακή υπαίθρια σύναξη κατά την οποία, ο Ιερός Ναός προσφέρει καφέ, τσάι και αναψυκτικά ενω ολα τα μέλη της ενορίας και του εκκλησιάσματος, φέρουν απο ενα γλύκισμα, για να δωθεί ως πρωινό και αναβίωση της πρωτοχριστιανικής τράπεζας αγάπης.

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

kozani plaka 1

Εμφανίσεις: 245816
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: