Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 09:57

pili biotias 1

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εντός του Βυζαντινού Καθολικού της Ιεράς Μονής και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικεκλημένης "Γοργουπηκόου" της Δοχειαριτίσσης.

Η Αγρυπνία ξεκίνησε εννιά παρά με το Απόδειπνο και τους χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, ακολούθως άρχισαν να σημαίνουν τα σήμαντρα, τα καμπανάκια, οι καμπάνες και το τάλαντο καλώντας μας στην μυσταγωγική αυτή πορεία.

Ακολούθησε ο Εσπερινός με την λιτή, όπου ευλογήθηκαν οι άρτοι και στην συνέχεια ο Όρθρος στους αίνους του οποίου ο λειτουργός ιερέας με έχρισε με το ευλογημένο έλαιον απο την κανδήλα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με την σειρά της ακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία αρκετοί μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, πριν την απόλυση ευλογήθηκε το κόλυβο της Παναγίας.

Μετά την Ιερά Αγρυπνία, η οποία έληξε ξημερώματα της επόμενης ημέρας, έλαβε χώρα τράπεζα με κύριο πιάτο την Ψαρόσουπα και άλλα εδέσματα.

Ειναι πολύ σημαντικό που στον άλλοτε έρημο αυτό χώρο άρχισε το τάλαντο να ακούγεται ρυθμικά, να τελούνται ακολουθίες και να μας δίνονται τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες οι οποίες χαροποιούν οσο εμάς τους ζώντες, τόσο και τους τόσους κεκοιμημένους και Αγίους μοναχούς που πέρασαν απο αυτον τον ευλογημένο τόπο.

Ευχόμεθα η Υπεραγία Θεοτόκος που γοργώς προστρέχει σε όσους την επικαλούνται να μας ενδυνσμώνει πάντοτε.

pili biotias 2

pili biotias 2

pili biotias 2

pili biotias 2

pili biotias 2

pili biotias 2

Εμφανίσεις: 159712
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: