Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 15:28

erithron panagouda 74

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Η Αγιοτόκος και Αγιοτρόφος γη της Θεσσαλονίκη, εόρτασε μεγαλοπρεπώς στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγούδας (Γεννήσεως της Θεοτόκου) ή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, το Γενέθλιο της Θεοτόκου, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Καθηγούμενος της γεραράς Χαλκίτιδος Μονής της Αγίας Τριάδος, κατόπιν σεπτής αδείας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην ιερά Πανήγυρη, η οποία τελέσθηκε σε μια ιδιαιτέρως χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, ενώ ενώπιον της Ιστορικής, Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό και χρονολογείται τον 16 αιώνα, εναπόθεταν με ευλάβεια οι προσκυνητές τον πόνο, την ελπίδα και την ευχαριστία τους.

Στον λόγο του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, αναφέρθηκε στο θεολογικό ερμηνευτικό πλαίσιο της Εορτής, στην Παναγία ως όντως Θεοτόκο, στο ότι Εκείνη αποτελεί κλίμακα και πύλη του Ουρανού και στην συμβολή Της στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Μεταξύ άλλων σημείωσε την ουσιαστικότερη προσφώνηση που εμείς ως άνθρωποι Την καλούμε, ως Μάνα, στην αγκαλιά της οποίας προστρέχουμε και στις χαρές και στις λύπες.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, με άδεια του οποίου προεξάρχει των εορταστικών ακολουθιών, ενώ μετέφερε τις ευχές και την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγούδας, Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Ματσά, για την ευγενική πρόσκλησή του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: