Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/08 19:56

thes 1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ναό των 40 Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία μεγάλη Ενορία, στον περικαλλέστατο Ναό της οποίας φυλάσσεται η Ιερά ιστορική Εικόνα της Παναγίας της Σαρανταεκκλησιωτίσσης.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν. Αρχίμ. Ιάκωβος Αθανασίου με θέμα "η ένδοξη Κοίμηση και η εις ουρανούς μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό".

Στο τέλος ο Παναγιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές προς τους Ιερείς και τους συνεργάτες του Ναού καθώς και στο πυκνό εκκλησίασμα, αποτελούμενο τόσο από ενορίτες, όσο και από πολυπληθείς προσκυνητές.

Να σημειωθεί ότι τους χορούς διηύθυνε ο διακεκριμένος Ιεροψάλτης κ. Πάρης Γκούνας, Πρωτοψάλτης του προαναφερόμενου Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301165
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: