Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/08 10:57

dekapentaugoustos 51

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νεάπολη Νίκαιας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπολεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊσταμενο του Ναού π. Δημήτριο Πρέντζα και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν ήταν ένας θάνατος σαν εκείνο που υφίστανται οι άνθρωποι, αλλά ήταν μια ανάβασης, ένας γλυκύτατος ύπνος, μια ήσυχη μετάβαση από τα φθαρτά στα άφθαρτα» ανέφερε μετάξύ άλλων ο κ. Προκόπιος.

«Ακόμα και σήμερα που πυρκαγιές καταστρέφουν τα πολύτιμα δάση μας και κινδυνεύει η ζωή των ανθρώπων, όλοι μας να σηκώσουμε τα χέρια μας στον ουρανό και ας Την παρακαλέσουμε αυτή την ημέρα, της εορτής Της, να δείξει έλεος, να μας προστατέψει, να μας απαλλάξει από αυτούς τους κινδύνους, αλλά κυρίως να μας ενισχύσει την πίστη μας, για να μην σβήσει μέσα μας η ελπίδα και οδηγηθούμε στην απόγνωση και απελπισία» τόνισε σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος.

«Όσο κυλούν οι αιώνες τόσο και περισσότερο το ανθρώπινο γένος καταφεύγει στην ακαταμάχητη προστασία και βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου. Υστάμενοι όλοι μας ενώπιον της εικόνας της ας στρέψουμε τα βλέμματα της ψυχής μας προς το Πανάγιο Πρόσωπο Της, το οποίο λάμπει περισσότερο από πολλούς ήλιους. Ας στρέψουμε τα βλέμματα μας προς την Παναγία για να πάρουμε και εμείς φως από το φωτεινό διάδημα των αρετών της» υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως.

Να αναφερθεί ότι εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό για συνεορτάσουν το «Πάσχα του Καλοκαιριού» και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Πρέντζα και τους συνεφημερίους του για το έργο που επιτελούν στην ενορία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 226092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: