Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

agios ioudas 4

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκαν οι Ιερές ακολουθίες το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου στον Ιερό βράχο του Λυκαβηττού, με αφορμή την εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιούδα του Θαδαίου.

Η κοσμοσυρροή στον εσπερινό και στην ιερά αγρυπνία την παραμονή της εορτής ήταν  πολύ μεγάλη, χωρίς να μπορεί συγκριθεί όμως, με το πλήθος που κατέφθασε ανήμερα της εορτής.

Οι πιστοί ξεπέρασαν τους 10000, οι οποίοι αψήφησαν την πολύωρη αναμονή με σκοπό να προσκυνήσουν αφενός την Εικόνα και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου, αφετέρου δε την Χάρη του Θαυματουργού Τιμίου Σταυρού, ο οποίος βρισκόταν στα χέρια του εφημέριου του ναού πατρός Δημητρίου, ο οποίος ευλογούσε τους προσκυνητές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χαρακτηριστικό της ημέρας τα θαυμαστά γεγονότα που λάμβαναν χώρα μπροστά στα έκπλεικτα μάτια όλων με την συγκίνηση να είναι έκδηλη στα πρόσωπα τους.  

Η αγάπη των πιστών προς τον Άγιο Ιούδα είναι τόσο μεγάλη πράγμα το οποίο απέδειξε η προσφορά τους προς ευλογία, αμέτρητων πιτών σε όλες της ακολουθίες.

Σε όλους τους πιστούς προσφέρθηκε φαγητό και πολλά αναψυκτικά, φρούτα και γλυκίσματα. Το πανηγύρι ολοκληρώθηκε με την ευχαριστήριο αγρυπνία.

agios ioudas 1

agios ioudas 1

agios ioudas 1

agios ioudas 1

agios ioudas 1

agios ioudas 1

agios ioudas 1

agios ioudas 9

Εμφανίσεις: 260694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: