Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/06 21:00

drosopigi florina 1

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δροσοπηγής Φλώρινας, επί τη Εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στην Ακολουθία έλαβε μέρος πλειάδα κληρικών τις Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους τόσο στο πρόσωπο του εφημερίου π. Νικόλαου Φορτομάρη, όσο και στους κατοίκους του χωριού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχ. Ιάκωβος Παρισίδης, ο οποίος εκτενώς, και με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στο Άγιον Πνεύμα.

Λίγο πριν την απόλυση κλήρος και λαός πραγματοποίησαν λιτάνευση τις Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της περιοχής, προς ευλογία τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Ναό τέθηκαν προς προσκύνημα αποτμήματα των Ιερών λειψάνων των Αγίων Ευστρατίου, Παντελεήμονος και Μάμμαντος.

Για εθιμοτυπικούς λόγους, η τοπική κοινωνία τιμά μία ημέρα αργότερα την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την παράδοση, επί τουρκοκρατίας, ανήμερα της εορτής, θα γινόταν η έλευση την Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στον παλιό οικισμό από το Άγιον Όρος.

Οι κάτοικοι που είχαν μεταβεί για να την μεταφέρουν, καθυστέρησαν αρκετά διότι η εικόνα και το άλογο που την μετέφερε, χάθηκαν, και με θαυματουργικό τρόπο εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους αυτό συνέβη διότι αν δεν χάνονταν το άλογο με την εικόνα, και συνέχιζαν την πορεία τους , θα συναντούσαν έναν λόχο με Τούρκους άνδρες οι οποίοι πιθανότατα να τους σκότωναν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

 

Εμφανίσεις: 300181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: