Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/06 21:40

esperinos agias triadas 64

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου πνεύματος και στους καρπούς Του.

"Πολλοί πολέμησαν την Εκκλησία και συνεχίζουν να την πολεμούν μέχρι σήμερα, αλλά Αυτή παραμένει αήττητος, διότι έχει μέσα Της μία δύναμη. Έχει μέσα της η Εκκλησία την δύναμη του Αγίου Πνεύματος" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

"Δέντρο παμπάλαιο είναι ο παλαιός άνθρωπος, αλλά από τη στιγμή που ο άνθρωπος θα πιστέψει στο Χριστό και θα μετανοήσει, τότε μεταμόρφωνεται. Ψυχή που ποτίζεται από τα νάματα του Παναγίου Πνεύματος ανθίζει και καρποφορεί. Ο Χριστός είπε ότι το καλό δέντρο φαίνεται από τους καρπούς του. Και ο καλός χριστιανός, λοιπόν, φαίνεται από τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος" πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Προκόπιος αναφέρθηκε στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, οι οποίοι σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο στην προς Γαλάτας επιστολή είναι, η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η χρηστότης, η αγαθωσύνη, η πίστη, η πραότης και η εγκράτεια.

"Ας αναρωτηθούμε, υπάρχουν αυτοί οι καρποί του Αγίου Πνευματος σήμερα ανάμεσα μας; Εάν υπάρχουν, τότε υπάρχει και χριστιανική ζωή. Εάν δεν υπάρχουν, ας μην απελπίζομαστε και ας σκεφτούμε ότι ακόμα και τα άγρια δέντρα μπορούν να γίνουν καρποφόρα. Ο Χριστιανισμός έκανε την πιο μεγάλη αλλαγή στον κόσμο, άλλαξε την καρδιά των ανθρώπων" συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Προκόπιος υπογράμμισε: ''Να έχουμε την ελπίδα μας στο Άγιο Πνεύμα, διότι και τα πιο άγρια δέντρα μπορούν να γίνουν καρποφόρα, εάν τα εμβολιάσουμε. Σήμερα χρειάζεται ένα πνευματικό εμβόλιο, το οποίο είναι η πίστη μας στο Χριστό. Ας εξετάσουμε ο καθένας τον εαυτό του σαν άτομο και ας αναρωτηθούμε τί είμαστε; Σαν οικογένεια, σαν κοινωνία, σαν κράτος. Αν είμαστε άγρια δέντρα πρέπει να λάβουμε αυτό το εμβόλιο του Αγίου Πνεύματος."

Επίσης ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό "να είμαστε δέντρα καρποφόρα με τους εννέα καρπούς του Αγίου Πνεύματος".

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Τριάδος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: