Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/06 02:31

kasiotes plaka 6

Σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, εορτή των 318 Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων το 325 μ.Χ στην Νίκαια της Βιθυνίας την Α' Οικουμενική Σύνοδο, ο σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων, προσεκάλεσε όλα τα μέλη του στον ιστορικό και υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επί της οδού Κυδαθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας, για να τιμήσουν την 195η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου τελώντας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων προγόνων τους στον ανηλεή πόλεμο των πρώτων μηνών του έτους 1824 ο οποίος, παρά την γενναιότητα και την αυτοθυσία των Κασίων κατέληξε την 7η Ιουνίου του 1824 στο Ολοκαύτωμα της νήσου και των αφανισμό των χιλιάδων κατοίκων του.

Ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου -Τριανταφυλλίδης, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Μήνο Κομνηνό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου,οι οποίοι κατ έτος τιμούν με την προσευχή τους την μνήμη των ηρώων προγόνων τους.

Ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "....Η σημερινή ευαγγελική περικοπή με τον κρυστάλλινο λόγο του Κυρίου μας «...ίνα ώσιν έν καθώς ημείς.» αποτελεί μια διατράνωση της ενότητας ως προσφορά και δώρο του Θεού...Ο Ευχαριστιακός χώρος της Εκκλησίας συγκροτείται και διακονεί ως όραμα,ωςδιεκδίκηση, ως προσδοκία, ως βεβαιότητα και ως βίωμα την ενότητα...Στην σύγχρονη εποχή όπου επιχειρείτε να ξαναγραφτεί η εννοιολογική σημασία της λέξεως «λαός» ως μόνιμος πληθυσμός ετεροκλήτων πληθυσμιακών στοιχείων που έτυχε να συνυπάρχουν σε μια εδαφική περιοχή, το βίωμα του λαού του Θεού,το θυσιαστικό βίωμα του ηρωικού λαού της Κάσου, περιτρανώνει οτι, η κοινή αντίληψη της συλλογικής ταυτότητος, οι κοινές προσδοκίες και τα κοινά οράματα για το μέλλον, συγκροτούν οντολογικά τον «λαό»..Αυτή η συγκρότηση κατά το πρότυπο της ενότητας της Αγίας Τριάδος, μυσταγωγικά διακόνησε και διακονεί την κοινή προσδοκία του λαού του Θεού αλλά και την κοινή προσδοκία του Γένους προσφέροντας την δύναμη της ενότητας,ως αναστάσιμη συγκρότηση εαυτού...Το λαμπρό νέφος των Αγίων εθνονεομαρτύρων και των εθνοιερομαρτύρων,φωτίζει και καθοδηγεί την Θεία δωρέα της ενότητας..."

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ορίστηκε να εκφωνήσει ο καθηγητής και πλοίαρχος κ.Γεώργιος Ρακουνάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων.

Ακολούθως, με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην Πλατεία Συντάγματος.

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

kasiotes plaka 1

Εμφανίσεις: 189298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: