Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/05 11:51

foto 11

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα Κυριακή, η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στον περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο και τους Αρχιμ. Σισώη Σκάρκο, π. Βασίλειο Χριστοδούλου καθώς και τον διάκονο Χριστόδουλο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Χρυσόστομος όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «η δίψα του ανθρώπου και για κοινωνία - μεταξύ των ανθρώπων και με τον Θεό, διότι είναι μια σύναξη μεταξύ γης και ουρανού - είναι η Εκκλησία. Γι' αυτό οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι της Εκκλησίας και έτσι θα έχουμε και την χαρά και την ειρήνη».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Ειρηναίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την παρουσία του στην Ενορία και του προσέφερε εκ μέρους των πατέρων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ένα επιγονάτιο με απεικόνιση την Ανάσταση του Κυρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος προσέφερε στον π. Ειρηναίο ένα βιβλίο του με ερμηνευτικές προσεγγίσεις του «Πάτερ ημών».

Να αναφερθεί, ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Σμάνης και ο κ. Χρυσοβαλάντης Πεσμαζόγλου.

foto 3

foto

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 9

foto 9

foto 9

foto 9

foto 9

foto 9

foto 9

foto 9

foto 9

Εμφανίσεις: 300565
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: