Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/05 17:47

g soma 3

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο εορτασμός του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία του Στρατηγού Διοικητού κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλινίκης κ. Ανθίμου, Αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης μαζί με πλήθος Ιερέων, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της εορτής και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο του Μ. Κωνσταντίνου και στην σεμνότητα της Αγ. Ελένης, ενώ παράλληλα μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου.

Στο τέλος ο Στρατιωτικός Ιερεύς Συνταγματάρχης π. Νεκτάριος Μαρκάκης μαζί με τις ευχαριστίες αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Ι. Ναού και στην εκατοταεντηρίδα από της ανοικοδομήσεως, στο γεγονός ότι οι Στρατ. Ιερείς έχουν την καταβολή τους στην εποχή του Μ. Κωνσταντίνου και ότι το Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων κλείνει το τρέχον έτος εκατόν ενενήντα χρόνια από της θεσμοθετήσεως από τον Καποδίστρια.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας πλαισιούμενης από τιμητικό άγημα και παραδοσιακό σύλλογο.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Τράγκα, παρουσία του Υποδιοικητού του Σώματος Στρατηγού κ. Αναστάσιου Σπανού, ενώ τον θείο λόγο εκφώνησε ο εν αποστρατεία Στρατ. Ιερεύς π. Παντελεήμων Χανόγλου.

Ο εορτασμός έκλεισε με τον Μεθέορτο Εσπερινό το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με Παράκληση στους Αγίους και ομιλία από τον Στρατ. Ιερέα π. Νεκτάριο.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Μονάδων των ΕΔ της περιοχής, εκπρόσωποι αρχών και διαφόρων φορέων, πλήθος προσκηνυτών, καθώς και το σωματείο Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης το οποίο εόρτασε τους προστάτες Αγίους του.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν οι χορωδίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό τον Αρχιμ. Νεκτάριο Πάρη και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

g soma 1

Εμφανίσεις: 300777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: