Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/05 22:07

omilia 4

Νέα Σμύρνη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Δήμου Νέας Σμύρνης, στα πλαίσια της προσελευσης των Τιμίων Καρών Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης, από την Ιερά Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ομιλία με θέμα “Γιατί τιμούμαι τα ιερά λείψανα των αγίων;”

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, Δρ. Θεολογίας.

Κατά την ομιλία του ο π. Θεμιστοκλής, στον κατάμεστο ιερό ναό αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο η εκκλησία τιμά τα λείψανα των Αγίων μας.

“Η ζωή της εκκλησίας μας είναι η ζωντανή μαρτυρία του ευαγγελίου στη ζωή της εκκλησίας. Η ζωή του Χριστού επαναλαμβανόμενη και παρατεινόμενη μέσα στην ιστορία, είναι η παρουσία των Αγίων. Γι’ αυτό κι αν κάποιος θέλει να αρχίσει την πνευματική ζωή, πρέπει να ξεκινήσει από τους βίους των Αγίων” είπε ο π. Θεμιστοκλής.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: ”Ο άνθρωπος είναι μια ψυχοσωματική οντότητα. είναι ψυχή και σώμα ο άνθρωπος, δεν είναιτο σώμα το δεσμωτήριο της ψυχής όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι.Δεν είναι μόνο σώμα ο άνθρωπος, ούτε μόνο ψυχή, όταν αγιάσει ο άνθρωπος αγιάζει και η ψυχή του και το σώμα του. Το σώμα είναι το κατηχητήριο της ψυχής και μετέχει στις ενέργειες και τις δραστηριότητες της, μετέχει τον αγώνα, τον αγιασμό και το δόξασμα της ψυχής. Γι’ αυτό και τα σώματα των Αγίων είναι κι αυτά αγιασμένα”.

Ο προιστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Τσουρούς ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου για την παρουσία του και την σημερινή του ομιλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Τίμιες Κάρες των Αγίων Αναργύρων θα παραμείνουν στο ναό έως τις 20 Μαΐου 2019 όπου και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:30 μ.μ. όπου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά λατρευτικές εκδηλώσεις.

omilia 1

omilia 1

themistoklis 3

omilia 1

omilia 1

omilia 1

themistoklis 8

themistoklis 9

themistoklis 10

omilia 1

omilia 1

omilia 1

omilia 1

themistoklis 15

Εμφανίσεις: 300411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: