Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 11 Μαϊος 2019

foto 5

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί την εορτή της θαυματουργού εικόνος Παναγίας Κύκκου Αττάλειας.

Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ραφαήλ Καρακεχαγιά και Ιερέων από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η πανήγυρις της Παναγίας Κύκκου στον Ταύρο της Αθήνας γίνεται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την Κυριακή των Μυροφόρων, όπως και στην Αττάλεια.

Οι χριστιανοί της Αττάλειας με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούσαν τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κύκκου Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν με την τοπική προφορά η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον ναό του Αγίου Νικολάου της Αττάλειας. Μετά την Καταστροφή, μεταφέρθηκε από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στον κυρίως Ελλαδικό κορμό και από το 1929 βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του  προσφυγικού Δήμου Ταύρου της Αθήνας, που κτίστηκε από τους Μικρασιάτες.

Η περιοχή από Σφαγεία μετονομάστηκε σε Ταύρος, για να ενθυμούνται οι Ατταλειώτες, που εγκαταστάθηκαν εκεί, την μεγάλη οροσειρά του Ταύρου που περιβάλλει την Αττάλεια και όχι μόνον.
Αύριο Κυριακή ανήμερα της εορτής θα Χοροστατήσει στη Θ. Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος , και μετά το πέρας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ι. Εικόνος.

foto

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

foto 2

Εμφανίσεις: 197046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: