Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/05 23:19

litaneia hlioupoli 3

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Παρουσία του Δημάρχου της Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλου Βασίλειου, πλειάδας Ιερέων και πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Μαίου 2019 ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη.

Της Ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

Στην Λιτάνευση την Ιερά Εικόνα πλαισίωσαν τα παιδιά των Κατηχητικών οι Ιεροψάλτες του Ναού καθώς και μέλη χορευτικών συλλόγων.

Πριν την απόλυση κληρικοί και λαϊκοί έψαλλαν τον Χριστός Ανέστη και αμέσως μετά ο Μητροπολιτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος μεταξύ άλλων τόνισε: ''το Χριστός Ανέστη είναι ο παιάνας της Εκκλησίας μας. Απόψε Εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται κοντά. Η πατρίδα μας έχει μία ιστορία πάνω απο 5000 χρόνια. Πρέπει εμείς οι νεοέλληνες να διατηρούμε τους θεσμούς.''

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδώρητος τόνισε: ''Όλοι μαζί Εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση για να παραδώσουμε τους Ελληνικούς Θεσμούς σε όλους σε εσάς''.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπο Γεωργαντά για την επιτυχή πραγματοποίηση της φετινής πανηγύρεως και εξήρε ιδιαίτερα την φετινή πραγματοποίηση του μουσικοχορευτικού πανηγυριού που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία κοντά στον Ιερό Ναό (Πλατεία Παραθύρα).

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσεις ακούστηκαν από το συγκρότημα ελαφρολαικά, έντεχνα, ψαλτοτράγουδα και άλλα, ενώ τα χορευτικά χόρεψαν τραγούδια από τη Λέρο τη Ρόδο κλπ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300475
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: