Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/04 20:04

4769

Περιστέρι | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον περικαλλή Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών - Μάσχα Περιστερίου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ευστράτιο Τσόνια και τους συνεφημερίους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός, ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι με ευλάβεια έσπευσαν να ακούσουν τα «Δώδεκα Ευαγγέλια» και να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.

''Τα λόγια δεν μπορούν να επισκιάσουν τα μεγάλα γεγονότα που ζούμε. Θα έχουμε να πούμε πολλά, αφού θα είμαι κοντά σας και πιστεύω κι εσείς θα είστε κοντά μου. Εμένα το Επισκοπείο θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα για εσάς, αλλά προπάντων θα είναι ανοιχτή η καρδιά μου, να σας ακούω, να σας βλέπω και να ανταποκρίνομαι σε κάθε εφιχτό και ευλογημένο αίτημά σας'' τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας των Παθών.

''Θέλω να είστε παιδιά της Εκκλησίας, να είστε κάτω από την σκέπη των Αγίων Αγγέλων και η ζωή μας να είναι Σταυροαναστάσιμη. Γιατί πάντοτε μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση. Πρώτα ο Σταυρός και ο Γολγοθάς και μετά η Ανάσταση. Απόψε και αύριο ας αφήσουμε τις καρδιές μας να ξεχειλίσουν από αγάπη, ταπείνωση, συγχώρηση προς τον Νυμφίο της Εκκλησίας και τον Νυμφίο των καρδιών μας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: