Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

parthenios 15

Για τη Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των Καρκινοπαθών.

Την Τιμία Κάρα, την οποία εκόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών Ευβοίας Αρχιμ. Ιάκωβος, υποδέχθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Μεστούσης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Σεπολίων με τους συνεφημέριους του, στην πλατεία του Ιερού Ναού.

Πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των Καρκινοπαθών και να λάβει την στήριξη, την παρηγοριά, τη δύναμη αλλά και την ευλογία του.

Να αναφερθεί ότι στην συνέχεια τελέστηκε παράκληση και δέηση υπέρ των ασθενών.

Ο Προϊστάμενος του Ναού π. Χερουβείμ ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας, όπως κάθε χρόνο, στον Ναό.

"Η έλευση της Θαυματουργού Κάρας του Αγίου Παρθενίου στην ενορία μας δεν είναι ούτε τυπική απόφαση, ούτε ιερή συνήθεια, ούτε πράξη ρουτίνας, αλλά είναι βάλσαμο και παρηγοριά για ενορίτες και κατηχητές, καθώς και ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού, ιδίως στις ημέρες μας. Πάντα θα είμαστε υπόχρεοι στην καλοσύνη σας και στην πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, αφού με την άδεια του σας έχουμε και φέτος μαζί μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Χερουβείμ.

Παρόν στην Υποδοχή ήταν και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό, ο οποίος θα είναι ανοικτός από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ., μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019.

Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται συνεχώς Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 214841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: