Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/04 22:42

kilkis 30

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 07 Απριλίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, στον οποίο μεταφέρθηκε προς προσκύνηση από χθες, Σάββατο 6 Απριλίου, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της στην Αρκαδία.

Στον πανηγυρικό Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, μετά από παρακλήση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα.

Πλήθος πιστών συμμετείχε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία υπερπληρώνοντας τον περικαλλή Ναό της Παναγίας και προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, το προσκύνημα της οποίας θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Για ακόμη μία φορά ο Σεβ. Μητροπολίτης του Κιλκίς εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την άδεια και ευλογία του να μεταφερθεί από τον Θεοφιλέστατο το Ιερό Εικόνισμα και ο Θεοφιλέστατος μετέφερε από την πλευρά του τους ολόθερμους χαιρετισμούς του αγίου Μαντινείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300304
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: