Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019

xairetismoi paralia 5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης τελέστηκε απόψε, Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, η Ακολουθία της Δ' Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Πλήθος ευσεβών ενοριτών και προσκυνητών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να υμνήσει το ιερό πρόσωπο της Παναγίας και να ψάλλει το φιλολογικό μνημείο άφτασης τελειότητας, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Ακάθιστος ύμνος, προς την Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στρέφοντας το νου του προς τα άνω, στην Πλατυτέρα των ουρανών.

Την ακολουθία τέλεσε ο Παν. Αρχίμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος και μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα αναλύοντας τον οίκο:

"Χάριν δοῦναι θελήσας, ὀφλημάτων ἀρχαίων, ὁ πάντων χρεωλύτης ἀνθρώπων, ἐπεδήμησε δι'ἑαυτοῦ, πρὸς τοὺς ἀποδήμους τῆς αὐτοῦ Χάριτος".

Στο τέλος ο π. Μακάριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον π. Ιάκωβο για την παρουσία του και τη μεστή θεολογική ομιλία του και μετά το πέρας της ακολουθίας οι πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια το εικόνισμα της Παναγίας.

xairetismoi paralia 1

xairetismoi paralia 1

xairetismoi paralia 1

xairetismoi paralia 1

xairetismoi paralia 1

Εμφανίσεις: 194943
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: