Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

panagouda 1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Ήταν Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου του 2018 όταν ειπώθηκε το καλωσόρισμα στον κόσμο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την τελετή έναρξης του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας, το οποίο διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Παναγούδας της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Τόσο ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, όσο και η κυρία Νέλη Βυζαντιάδου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, επόπτρια, ψυχοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού, αλλά και εκείνους που βρισκόντουσαν στον προαύλιο χώρο για να ακούσουν την πρώτη ομιλία.

Οι 4 επόμενες συναντήσεις του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο και κάθε φορά η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακότερη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βρεθεί νέος χώρος που θα φιλοξενούσε τις επόμενες ομιλίες.

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2018 έως και τις 18 Μαρτίου 2019, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας οι διοργανωτές τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των 12 συναντήσεων του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως τα όρια, το σύνδρομο του σωτήρα, η αυτοεκπληρούμενη προφητεία, οι διάφορες όψεις της θλίψης, οι οικογενειακοί δεσμοί, ο ιδεώδης εαυτός και η εμπιστοσύνη στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Συντονίστρια και ομιλήτρια ήταν η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κα Νέλη Βυζαντιάδου, ενώ ήταν πάντα παρών και επιβλέπων ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς.

Η αυλαία έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019, σε μια κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλέξανδρος, όπου και πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες.

Όλοι και όλες συμφώνησαν πως επρόκειτο για ένα ιδιαιτέρως πρωτότυπο και επιτυχημένο εγχείρημα, το οποίο αγκαλιάστηκε με μεγάλη αγάπη και θέρμη από το κοινό της πόλης και προβλημάτισε ευχάριστα και δημιουργικά τους συμμετέχοντες, γύρω από ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Οι συντελεστές αυτού του επιμορφωτικού προγράμματος, ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς και η ψυχοθεραπεύτρια Νέλη Βυζαντιάδου, υποσχέθηκαν πως αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας όμορφης σειράς εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν στον Ιερό Ναό Παναγούδας.

Το Ανοιχτό Σχολείο Ψυχικής Υγείας, διοργανώθηκε με τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 2

Εμφανίσεις: 300088
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: