Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/02 02:45

egkainia thespion 4

Του Μανώλη Χάλκου


Παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής, Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, του Βουλευτή και Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου και του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, τελέστηκαν την Κυριακή (17/2) τα εγκαίνια του Ενοριακού Κέντρου Νεότητας του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο υπεύθυνος του τομέα Νεότητος της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κοκολάκης, με τα παιδιά και τους κατηχητές να κλέβουν τις εντυπώσεις, τόσο ζωντανά, όσο και μέσω του σχετικού βίντεο.

Ο νέος χώρος του Τιμίου Σταυρού θα φιλοξενεί όλες τις εκδηλώσεις της νεολαίας της περιοχής, αποτελώντας ένα ζωντανό φυτώριο αγάπης, φιλίας, αλληλεγγύης και οικοδόμησης ορθόδοξου φρονήματος, σε χαλεπούς για την κοινωνία μας καιρούς.

Νωρίτερα, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Συμεών, προεξήρχε για πρώτη φορά σε Θεία Λειτουργία στο Ναό του Τιμίου Σταυρού, πλαισιούμενος από τους τέσσερις εφημερίους, π. Συμεών Καλοπαναγιώτη, π. Αρίσταρχο Γκρέκα, π. Βασίλειο Κοκολάκη και π. Χαράλαμπο Λάμπρου, καθώς και από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Χολαργού-Αγίας Παρασκευής, π. Νικόλαο Σιάτο και τον διάκονο, π. Δημήτριο Μανώλη.

Στο για μία ακόμη φορά γλαφυρό κήρυγμά του, ανήμερα (17/2) της έναρξης του Τριωδίου, ο αγαπητός σε όλους Επίσκοπος Θεσπιών εξήγησε στον κόσμο το νόημα της περιόδου αυτής, που ξεκινά κάθε χρόνο για την Εκκλησία με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Η ανοικοδόμηση της σχέσης μας με το Θεό αλλά και με τον εαυτό μας, είναι η όλη σημασία της έννοιας του Τριωδίου, σύμφωνα με τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο, καθώς είναι πιο εύκολο για τον άνθρωπο να φτάσει στο φεγγάρι, παρά να βρει ξανά τον ίδιο του τον εαυτό και το Θεό, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Τελώνης και ο Φαρισαίος, σύμφωνα με τον κ. Συμεών, εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της ζωής, με το Τριώδιο να έρχεται να αποτελέσει τον πλοηγό για την επίτευξη ενός διαφορετικού τρόπου, που θα μας γεμίζει και θα μας κάνει ευτυχισμένους.

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

egkainia thespion 11

egkainia thespion 12

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

egkainia thespion 1

Εμφανίσεις: 300545
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: