Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

oxilithos 5

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος απο τον εφημέριο του ιερού ναού Πρεσβύτερο Γεώργιο Νάνο τους διακόνους και των συμμετεχόντων πιστών που προσήληθαν στην Θεία Λειτουργία μεταξύ εκ των οποίων παρέστη η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κ. Κλαίρη Κατσαρή.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ στο κήρυγμα του αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην παραβολή του ιερού Ευαγγελίου αναπτύσοντας εύγλωτα το θέμα για την θεραπεία των λεπρών την οποίαν τους έδωσε ο Χριστός και την ευγνωμοσύνη που έλαβε απο τον ένα λεπρό που θεραπεύτηκε ενω οι υπόλοιποι αποχώρησαν χωρίς να ευχαριστήσουν τον Χριστό για την ίαση τους απο την αχαριστία τους δίνοντας παράδειγμα στους πιστούς να μιμηθούν την ευγνωμοσύνη του ενός λεπρού και να μετέχουν στην Θεία Ευχαριστία κοινώνοντας των Αχράντων Μυστηρίων και να ευχαριστούν τον θεό καθημερινώς για την σωματκή και ψυχική υγεία τους.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πετρογιάννης

oxilithos 1

oxilithos 1

oxilithos 1

oxilithos 1

oxilithos 1

Εμφανίσεις: 301136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: