Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

pita ag nikolaos 46

Για τη Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Εκατοντάδες νέοι παρευρέθηκαν και συμμετείχαν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στην εορταστική εκδήλωση με αφορμή την τελετή κοπής βασιλόπιτας για το νέο έτος, που πραγματοποίησαν οι νεανικές ομάδες της ενορίας του καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα της ιστορικής ενώσεως "Σμυρναίων" Νικαίας - Πειραιώς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, περιστοιχούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αθανάσιο Λιβαδειά και τους συνεφημέριους του π. Αντώνιο Μπουσδέκη και π. Αναστάσιο Παππά.

Ο Σεβασμιώτατος με έκδηλη χαρά από την παρουσία τόσων νέων, τους προέτρεψε να παραμείνουν σταθεροί και ακλόνητοι στις αρχές και αξίες της Ορθοδόξου Χριστιανικής ζωής, τονίζοντας παράλληλα την αξία της ενσυνείδητης συμμετοχής στα ιερά μυστήρια της Αγίας μας εκκλησίας.

Ο υπεύθυνος Νεότητος του Ιερού Ναού, π. Αναστάσιος Παππάς με τη φροντίδα των καθηχητριών και κατηχητών επιμελήθηκαν το πλούσιο πρόγραμμα με πρωτοχρονιάτικα τραγούδια αλλά και θεατρικά σκετς.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εν λόγω εκδήλωση ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Περάματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Δημητριάδης, ο υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Σταυρίδης, ο δήμαρχος Νικαίας κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης και εκπρόσωποι των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στις 27 Ιανουαρίου 2019 στις 5 μ.μ στην φιλόξενη Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων Περάματος, για τον πανηγυρικό εσπερινό και την εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνορθοδόξου Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300341
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: