Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

xeirotonia nikaias

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Αμφιάλη.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τους ιερείς του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εκτέλεσε την εις διακόνο χειροτονία του ευλαβέστατου και πνευματικού του τέκνου, Ευστράτιου Αργυροκαστρίτη, ο οποίος και θα διακονεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου και ως αρχιδιάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του απηύθυνε στο νεοχειροτηθέντα διάκονο πατρικές συμβουλές, του συνέστησε να ακολουθήσει τα βήματα των Αγίων και ιδιαίτερα του Αγίου Αντώνιου και του ευχήθηκε μέσα από την πορεία του ως Κληρικός να ευρεστήσει Θεό και ανθρώπους.

Στην προσλαλιά του ο νέος Διάκονος κατασυγκινώντας ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους εισέρχεται στην διακονία του Αγίου Θεού, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο για την πολυετή αγάπη του, κάτω από το ράσο του οποίου βρήκε την παραδοσιακή ορθόδοξη θαλπωρή, τον πνευματικό του π. Κωνσταντίνο για την στήριξη που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα, τη σύζυγο του Χρυσούλα, τους γονείς του, την Αδελφή του, τους γονείς της συζύγου του και άπαντες ήταν παρόντες στη χαρά του.

Άξιο αναφοράς είναι η αθρόα προσέλευση πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, ο Διοικητής της Σχολής Διαβιβάσεων, καθώς των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και σχολείων όλων των βαθμίδων του Κερατσινίου.

Παίρνοντας το λόγο Προϊστάμενος του ναού π. Κωνσταντίνος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που αποδέχθηκε την πρόσκληση και προεξήρχε της ιεράς πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Τέλος να αναφερθεί το απόγευμα θα τελεστεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301291
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: