Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/01 13:17

ag basileios ilioupoleos 7

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερο Ναό του Αγίου Βασιλείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αναστάσιος Πέτρου, οι εφημέριοι π. Ιωάννης Γαροφαλάκης, π. Ηλίας Αντωνόπουλος και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Ανδρούτσου Μαρία, Αντιδήμαρχοι, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πολιτευτές των νοτίων προαστίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για την έναρξη του νέουέτους 2019 και ο Προϊστάμενος του Ναού π. Αναστάσιος Πέτρου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βασιλείου και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βασιλείου στους δρόμους της Ενορίας.

ag basileios ilioupoleos 1

ag basileios ilioupoleos 1

ag basileios ilioupoleos 1

ag basileios ilioupoleos 1

ag basileios ilioupoleos 1

ag basileios ilioupoleos 1

ag basileios ilioupoleos 1

Εμφανίσεις: 275860
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: