Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

ekdilosi patisia 14

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με πολυπολιτισμικά χρώματα, χαμόγελα και παρουσίες μικρών και μεγάλων γέμισε το Κέντρο Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Πατησίων σήμερα απόγευμα 16 Δεκεμβρίου 2018 για την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των παιδιών του Κατηχητικού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικό ταξίδι με τραγούδια, καλαντισμούς, θεατρικό σκέτς και αφιέρωμα στην Εορτή των Χριστουγέννων μέσα από προβολή σλάϊντ για την Γέννηση του Θεανθρώπου.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν κάλαντα όπως Καλήν Εσπέραν Άρχοντες (Κάλαντα Χριστουγέννων),τραγούδια όπως ο ο Μικρός Τυπανιστής μέ την συνοδεία αρμόνιου από την Δασκάλα Πιάνου του Ιερού Ναού κα.

Επίσης στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού ακούστηκαν από τα παιδιά ποιήματα όπως όπως το, «Φτάσαν τα Χριστούγεννα», «Οι Μάγοι», και το «Χριστός Γεννάται».

Στην εκδήλωση ακόμα, τα παιδιά παρουσίασαν έναν Διάλογο με θέμα "Παραμονή Χριστουγέννων" και ένα Θεατρικό με τίτλο «Ο σκρούτζ και το Πνεύμα των Προηγούμενων Χριστουγέννων» όπου τα παιδιά ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία.

Στη προβολή που παρουσιάστηκε η κ. Ευθυμία Ζήση Δασκάλα και Κατηχήτρια σημείωσε μεταξύ άλλων: "Σε λίγες ημέρες θα χτυπήσουν οι καμπάνες για να σημάνουν τα Χριστούγεννα που όλοι με λαχτάρα περιμένουμε. Τα γλυκά,τα δώρα,τα στολίδια,η ψυχή μας δεν χορταίνει μ'αυτά. Η ψυχή μας κάτι άλλο θέλει, κάτι διαφορετικό, θεάρεστο. Γιατί χτυπούν καμπάνες λοιπόν; Τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Χριστούγεννα θα πεί γέννηση Του Χριστού, δηλαδή μυστήριο. Μας καλούν οι καμπάνες να το γνωρίσουμε, να πάμε να προσκυνήσουμε εκείνον που κατέβηκε από τον θρόνο του. Ο Χριστός γεννήθηκε όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ήρθε στην Βηθλεέμ εκεί γεννήθηκε και εκεί τον είδαμε για πρώτη φορά".

Πρίν την ολοκλήρωση της Χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής Αγίου Δημητρίου Όπλων και Υπεύθυνος νεότητος του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Πατησίων π. Θεολόγος Γρύλλης στην σύντομη ομιλία του τόνισε: "Μεγάλο και παράδοξο το μυστήριο της Θείας Οικονομίας. Γι' αυτό γονατίζουμε όλοι μπροστά στη φάτνη του Χριστού μας,και μέσα απ΄τα βάθη της ψυχής μας ομολογούμε Τον γεννηθεντα Χριστόν. Μεγάλη ανάγκη ο ερχομός Του Χριστού διότι η ανθρωπότητα ζούσε σε ένα χάος, όπως το πλοίο που δεν έχει πυξίδα ,έτσι και ο κόσμος οδηγούνταν στην καταστροφή. Η αδικία, ο εγωισμός, η φιλαυτία η διαφθορά και η ακολασία ήταν τα ολέθρια πάθη του ανθρώπου.''

''Η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στην απόγνωση και ζητούσε την σωτηρία της. Τότε εξαπέστειλε ο Θεός τον Υιό αυτού σε σωτηρίαν πάντων των πιστευόντων. Ο Μεσσίας ήλθε στον κόσμο για να τον σώσει απ΄την αμαρτία και τον αιώνιο θάνατο. Ο Υιός του Θεού Υιός του ανθρώπου γίνεται στο σπήλαιο της Βηθλεέμ από την Παναγία μας. Οι άγγελοι τον υμνούν με το Δόξα εν Υψίστοις Θεό'' πρόσθεσε ο π. Θεολόγος.

''Μάγοι, Βοσκοί σπεύδουν να τον προσκυνήσουν με την ευλάβεια και του προσφέρουν δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρνα. Ας δοξολογήσουμε και εμείς μαζί με τους Αγγέλους τον Λυτρωτή. Ας τον υποδεχθούμε μέσα στην καρδιά μας. Είναι ο καιρός να αναγνωρίσουμε τον Χριστό Σωτήρα μας. Να λάβουμε τον νόμο του σαν οδηγό μας στη ζωή μας για να έλθει μέσα μας ο Θεός της Ειρήνης και Σωτήρ του κόσμου" συμπλήρωσε ο π. Θεολόγος.

Κλείνοντας ο π. Θεολόγος Γρύλλης ευχαρίστησε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση των Κατηχητικών αλλά κυρίως όσους κοπίασαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή των παιδιών του κατηχητικού, τις κατηχήτριες και τα στελέχη του Κέντρου Νεότητος και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα.

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

ekdilosi patisia 1

Εμφανίσεις: 274432
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: