Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

litaneia axarnon 50

Με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και τον Μεθέορτο Εσπερινό ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η Πανήγυρις του περικαλέστατου Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

Στην λιτανεία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι την Ιερά Εικόνα συνόδευε η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σωματος, όλα τα σχολεία της ενορίας, το ιδιωτικό σχολείο Πανταζοπούλειο, το ημερήσιο κατηχητικό σχολείο της ενορίας ''Αγωγή'', έφεδροι του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και εκατοντάδες πιστοί.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και τους συνεφημερίους του, για τον συντονισμό της πανηγύρεως και υπογράμμισε: ''δεν είμαστε λαός χωρίς ιστορία, και η ιστορία είναι η δύναμη μας''.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Συμεών που λάμπρυνε με την παρουσία του τον φετινό εορτασμό και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην λιτανεία.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών και τα Εγκώμια στον Άγιο Ελευθέριο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 268304
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: