Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/12 09:00

agios eleftherios proti 1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στην οδό Αχαρνών.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ελευθέριο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ''η ελευθερία είναι το σημαντικότερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο''.

''Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ένδοξες περίοδοι της ιστορίας του Χριστιανισμού είναι οι περίοδοι των διωγμών, και των αρχαίων και των νεοτέρων. Καθώς μέσα από την δυσκολία αναδεικνύονται αληθινοί επαναστάτες, αληθινοί αναρχικοί, αληθινοί αντισυστημικοί και πραγματικοί άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται αλλά αντίθετα ανοίγονται στην ελευθερία του πνεύματος και στην ελευθερία της σχέσης του Θεού'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Θεσπιών.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες νέους που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό τόνισε: ''Ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής είναι ο Χριστός γιατί νικάει το πιο παλιό που υπάρχει και αυτό είναι ο θάνατος. Γι' αυτό εμπνευστείτε από τον Άγιο Ελευθέριο και κάνετε πραγματική νεανική επανάσταση. Νεανική επανάσταση δεν κάνει κανείς φορώντας κουκούλες στο κεφάλι και καίγοντας περιουσίες, αλλά νεανική επανάσταση κάνει όποιος βγαίνει μπροστά με την δύναμή του, δουλεύει, σπουδάζει και βάζει το δικό του λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο''.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ενώ πλήθος πιστών συνέρρευσε και σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συνεορτάσουν την μνήμη του εφόρου και προστάτη της ενορίας τους.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί η Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και ο Μεθέορτος Εσπερινός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 259622
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: