Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

abidou

Γκύζη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Γκύζη.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος αφού μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός του.

"Ο Άγιος Ελευθέριος σε μια εποχή, ίσως πολύ δυσκολότερη απ' ότι η σημερινή έδωσε τη ζωή του, έδωσε το αίμα του. Η εποχή του Αγίου Ελευθερίου μας μεταφέρει στους πρώτους χρόνους της εκκλησίας, οι οποίοι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι και διαφορετικοί απ' ότι είναι σήμερα. Υπήρχε ένας διωγμός στην εκκλησία. Δεν είχε κανείς το διακίωμα να είναι Χριστιανός και να ακολουθεί την αλήθεια" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος πρόσθεσε: "Η ζωή του Αγίου Ελευθερίου είχε περιεχόμενο, είχε στόχους, όλα αυτά που λείπουν από τους ανθρώπους σήμερα και όταν λείπουν αυτά ο ανθρώπος αισθάνεται μέσα του ανησυχία".

"Η αλήθεια πολλές φορές μας ενοχλεί. Η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι η ζωή μας είναι ένα δώρο Θεού" υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στον σημερινό πανηγυρικό Εσπερινό.

Τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου κατέκλυσε πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Αθήνας, οι οποίοι όπως και κάθε χρόνο έσπευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο.

Τέλος να αναφερθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 249527
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: